Гаранция от 700 лв. ще трябва да плати протестиращият Камен Димитров, обвинен за това, че

...
Гаранция от 700 лв. ще трябва да плати протестиращият Камен Димитров, обвинен за това, че
Коментари Харесай

Съд пусна младежа, който атакува Съдебната палата с червена боя

Гаранция от 700 лв. ще би трябвало да заплати протестиращият Камен Димитров, обвинен за това, че е хвърлял алена багра по постройката на Съдебната палата. Решението е на Софийския градски съд, предава Би Ти Ви.

По-рано прокуратурата стачкува стартирането на Димитров на независимост заради  " високата социална заплаха на действието, извършено с извънреден цинизъм и смелост ". От държавното обвиняване поискаха 23-годишният юноша да бъде арестуван за непрекъснато.

При разглеждането на мярката в Съдебната палата изненадващо прокурорът от Софийската градска прокуратура съобщи, че не поддържа митинга на сътрудника си от районната. Изненадан от обрата беше и самият обвинен. „ Интересното е, че прокуратурата не поддържа митинга на прокуратурата ирешиха, че остава гаранцията от 700 лева. Аз поддържам тази форма на митинг и не мисля, че съм направил закононарушение “, заяви Камен Димитров пред телевизията и добави, че ще внесе гаранцията незабавно.

Само преди дви прокуратурата тъжествено се похвали, че е арестувала юноша на 23 години и го упрекна в безчинство, поради алена багра по столичната Съдебната палата. Той бе обвинен, че на 03.08.2020г. в гр. София, бул. „ Витоша “, направил непристойни дейности, като " хвърлял авансово готови свивки с алена багра по постройката на Съдебната палата и съществено зацапал фасадата ѝ ". “Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм – размазаната багра прилича петна от кръв, както и с изключителна смелост – действието е осъществено в центъра на столицата, като петната са оставени по предната фасада на постройка, която е един от знаците на държавността, над централния ѝ вход, макар че същият е под непрекъснато видеонаблюдение, ” твърди държавното обвиняване.

В хода на следствието били открити и конфискувани движимости от голяма важност по делото – облеклата и обувките, с които е снимано лицето при осъществяване на незаконното действие и при отдръпването му от местопроизшествието. По тях били открити червени петна, кутия с алено багрило, разпръсквач и ръкавици за изработка на самоделни топчета багра, както и голям брой петна с червен цвят в пространства на адреса, описа прокуратурата.

За този случай преди десетина дни на разпит беше водачът на „ Да, България “ Христо Иванов, тъй като по време на негово видео онлайн било забелязано въпросното чeрвeнo пeтнo.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР